info@limburgnieuws.be

vrijdag 10 juli 2020

Lanaken: Twee nieuwe laadpalen in Lanaken (25 juni 2020)

Op dit moment kunnen in Lanaken op 6 plaatsen elektrische voertuigen opgeladen worden. In 2020 worden er 2 extra locaties voorzien. Er komt een laadpaal op het Molenweideplein en ook aan het ontmoetingscentrum in Neerharen in de Kasteelstraat wordt een laadpaal geplaatst.

Momenteel staan er in Lanaken 6 laadlocaties voor elektrische voertuigen en deze zijn voor iedereen toegankelijk:

- Rekem: Colmonterveld

- Lanaken: Montaignehof, WZC Ludinaca en Europaplein

- Veldwezelt: OC Berenhof

- Smeermaas: OC Jeugdpark

In 2020 komen er dus 2 locaties bij, één op het Molenweideplein en één op de Kasteelstraat bij het OC in Neerharen.

De laadpalen zijn uitgerust met 2 laadpunten voor Mode 3. Elk van beide laadpunten kan 11 kW leveren. Dit vermogen geldt voor driefasig laden. Als het elektrisch voertuig enkel monofasig kan laden, krijg je maximaal 3,7 kW. Een laadsessie kan je activeren met een laadpas of smartphone met bijhorende app.

Naast de basisinfrastructuur zijn er ook (semi-)publieke laadpalen in Vlaanderen, hiervan zijn er momenteel 2 in Lanaken. Er staat een Tesla Destination Charger aan het Eurotel en een EV-Box aan steenfabriek Nelissen.

De Vlaamse Regering heeft begin 2016 het besluit goedgekeurd voor de uitrol van 5.000 extra laadpunten in Vlaanderen. Eind 2019 waren 2.776 laadpunten operationeel onder coördinatie van Fluvius waarvan er 6 in Lanaken zijn uitgerold. Eind 2020 zullen er in Lanaken 8 laadpalen geïnstalleerd zijn.Bekijk alle artikels uit Lanaken