info@limburgnieuws.be

zondag 7 juni 2020

Lanaken: Geen grote evenementen in september, wel een aangepast zomerprogramma (15 mei 2020)

De 3 grote gemeentelijke evenementen die voor september gepland stonden, worden geannuleerd. Aanleiding is uiteraard de coronacrisis. Normaal zou het Oldtimertreffen plaatsvinden van 4 tot en met 6 september. De Limburg Fietsvierdaagse was gepland van 10 tot en met 13 september en de Maasrun stond op zondag 27 september in de agenda. Op dit moment maakt de gemeente werk van een alternatief zomerprogramma.

Schepen van evenementen Jolein Martens: "Hoewel er door de nationale veiligheidsraad nog geen beslissingen zijn genomen over de evenementen in die periode, valt te verwachten dat social distancing gegarandeerd moet worden. Dat is onmogelijk tijdens deze 3 evenementen. Bovendien zijn er nog een aantal argumenten die geleid hebben tot deze spijtige beslissing. Finaal moet de gezondheid van bezoekers en deelnemers voorop gesteld worden en is het annuleren de enige juiste beslissing."

De Limburg Fietsvierdaagse en de Maasrun zullen op een alternatieve manier georganiseerd worden. Fietsliefhebbers zullen zo wel nog de hele zomer aan hun trekken kunnen komen met enkele verwijzingen naar de Limburg Fietsvierdaagse. Ook de Maasrun zal op 27 september op de één of andere manier in Lanaken kunnen gelopen worden.

Schepen Martens: "We vinden het belangrijk dat er deze zomer toch nog heel wat leuke activiteiten in onze gemeente plaatsvinden waarbij we rekening houden met de regel van 1,5m afstand houden. Ook bekijken we om de horeca en middenstand hier op de één of andere manier ook bij te betrekken. Er wordt momenteel gewerkt aan een zomers programma in Lanaken met tal van kleinere evenementen en activiteiten op verrassende plaatsen in heel de gemeente met een aanbod voor jong en oud."

Meer info over het aangepast activiteitenprogramma in Lanaken volgt zeer binnenkort.

Bekijk alle artikels uit Lanaken