info@limburgnieuws.be

donderdag 16 juli 2020

Lanaken: Zondag 16 februari: Eerste Valentijn wandeling voor baasje en hond (11 februari 2020)

Op zondag 16 februari kunnen alle baasjes met hun hond deelnemen aan de eerste valentijn belevingswandeling. De start is voorzien op het voormalige recreatie domein de Krieckaert. Nadien zijn er diverse wandelafstanden voor baasjes met een pup, junior hond of senior hond. Het wandelparcours loopt volledig in het aansluitende park der hoge Kempen. Starten kan vanaf 12.00 uur.

Organisator Stefan Vranckx van Event Construct uit Beringen is niet aan zijn proefstuk toe in het organiseren van belevingsevenementen voor baasje en hond. Vorig jaar plaatse wij de eerste pop up hondenbar in de Benelux in Beringen in de zomer.

De organisatie in Lanaken komt er op vraag van de Nederlandse uitbaters van de taverne op het domein van De Krieckaert. "Valentijn staat voor verwennen en beleven, daar gaan wij ook voor zorgen. De baasjes ontvangen bij de start een fluohesje en een nummer. Hierop kan je dan de naam van de hond vermelden. De hond ontvangt een diner bon."

Dan kunnen baasjes en hond op stap voor de gekozen opstand (bewegwijzerd parcours). "Voor de pups voorzien wij een kortere afstand van ongeveer 1 km. Voor de jonge honden (junior) is er een afstand van 3.3 km. Tenslotte voor de volwassen honden (senior) is er een afstand van 5.5 km. Op het einde van de wandeling kan de hond de diner bon omruilen aan de hondenbar voor een honden friet met honden mayo en de keuze uit Vlees, vis of kip. Deze producten hebben wij ontwikkeld voor de hond en zijn niet voor menselijke consumptie."

"Baasje(s) en hond kunnen ook een leuke selfie maken voor de hondenbar met onze tekstballonnen met win actie. Online reserveren kan via http://www.hondebar.be tot en met 13 februari aan voordeeltarief. Ter plaatse inschrijven kan op zondag 16 februari vanaf 12.00 uur. Om alles vlot te laten verlopen is het aantal honden beperkt tot 500."


Bekijk alle artikels uit Lanaken