info@limburgnieuws.be

dinsdag 18 februari 2020

Lanaken: Infokantoor Oud-Rekem sluit de deuren (14 oktober 2019)

Vanaf eind oktober zal er één infobalie open blijven voor toeristen die Oud-Rekem bezoeken. Het infokantoor in de Kanaalstraat sluit de deuren. Toeristen zullen nog altijd 7 dagen op 7 terecht kunnen in de Museumkerk waar ook een toeristisch infopunt is voorzien.

De gemeente opende in 2010 naast het reeds bestaande infopunt van de Museumkerk een 2e toeristisch infopunt in Oud-Rekem naar aanleiding van het winnen van de wedstrijd Mooiste Dorp van Vlaanderen. Er werd hiervoor een pand gekocht in de Kanaalstraat. De combinatie van beide infopunten zorgde ervoor dat bezoekers toeristische info konden krijgen in Oud-Rekem en dat 7 dagen op 7 van 10u tot 17u met een aangepaste uurregeling in de wintermaanden. De eerste jaren na de opening van het kantoor in de Kanaalstraat kwamen hier jaarlijks meerdere duizenden bezoekers over de vloer. Dat aantal is momenteel danig terug gelopen.

Schepen van Toerisme Sofie Martens: "Van mei tot september dit jaar komen we niet aan 900 bezoekers. In de wintermaanden loopt dat aantal nog verder terug. Als je weet dat heel wat bezoekers koppels zijn dan dien je dat aantal nog bijna te halveren. Bovendien komen ook heel wat van die mensen binnen zonder dat ze een toeristisch gerelateerde vraag hadden."

De bezoekerscijfers van het toeristisch infokantoor zijn zodanig terug gelopen dat het niet langer aangewezen is om 2 toeristische infobalies op 150 meter van mekaar open te houden. Door de groei van het internet en de sociale media is het niet vreemd dat het aantal bezoekers terug loopt in de infokantoren. "Toeristen zoeken hun info hoe langer hoe meer online op. Hierop werd 4 jaar geleden geanticipeerd door het inschakelen van een personeelslid dat voor een belangrijk deel van de werktijd bezig is met de online informatie aan te bieden op de websites van Visit Lanaken, Domein Pietersheim en de bijhorende sociale mediakanalen."

De toerist die in Oud-Rekem op zoek gaat naar toeristische info zal nog steeds aan z’n trekken kunnen komen via een fysiek infopunt in de Museumkerk in Oud-Rekem. Hier is 7 dagen op 7 een balie open waar men de nodige toeristische info kan bekomen.

Het kantoor in de Kanaalstraat in Oud-Rekem sluit de deuren eind oktober en zal door het gemeentebestuur te koop aangeboden worden.


Bekijk alle artikels uit Lanaken