info@limburgnieuws.be

dinsdag 18 februari 2020

Lanaken: Woningen tegen de vlakte aan rotonde Veldwezelt (26 september 2019)

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de rotonde op de kruising van de Bilzerbaan, 2e Carabinierslaan en de Kiezelweg in Veldwezelt vernieuwen. Er komen vrijliggende fietspaden en oversteken om de veiligheid voor de fietsers te verhogen. Een aparte bypass voor het gemotoriseerd verkeer vanuit Lanaken richting Bilzen moet ook de doorstroming verbeteren. Vanaf volgende week worden twee hoekgebouwen afgebroken waarbij er geen verkeershinder zal zijn. In het najaar kunnen de nutsmaatschappijen van start gaan.

Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert 1,3 miljoen euro in deze fietsveilige rotonde.

Voordat de werken kunnen aanvatten, moet er eerst voldoende ruimte worden vrijgemaakt. Daarom start vanaf maandag 30 september 2019 de afbraak van twee hoekgebouwen. De woningen worden afzonderlijk afgebroken. Eerst worden de asbesthoudende materialen binnen in de woning volgens strenge veiligheidsvoorschriften verwijderd door een erkende firma. De sloopwerken zullen ongeveer twee weken duren.

Tijdens de afbraakwerken passeren fietsers en voetgangers de werfzone aan de overzijde van de rijweg. Tijdelijk kan de aannemer ook een deel van de rijweg innemen. Verkeer kan dan beurtelings langs de werken rijden.

In het voorjaar van 2020 starten de werkzaamheden voor de heraanleg van de rotonde. Deze werken worden gefaseerd uitgevoerd en zullen vermoedelijk een half jaar duren. Vanaf deze fase is er een omleiding van kracht. De naburige werken in Rekem en aan de brug in Eigenbilzen zullen dan afgerond zijn.


Bekijk alle artikels uit Lanaken