info@limburgnieuws.be

dinsdag 18 februari 2020

Lanaken: 3000 deelnemers voor Limburg Fietsvierdaagse (10 september 2019)

De 5e Limburg Fietsvierdaagse klokt dit jaar af op 3008 deelnemers. Zij genoten van 14 routes richting Maasland, Nationaal Park Hoge Kempen en Walloniƫ. Voor de slotdag werd een mooi parcours binnen Lanaken uitgetekend. De Limburg Fietsvierdaagse is een organisatie van het Gemeentebestuur Lanaken.

Schepen van Toerisme Sofie Martens: "In 2015 zijn we gestart met dit evenement om zo Lanaken op de kaart te zetten als uitvalsbasis om onze gemeente en de mooie regio rond Lanaken al fietsend te ontdekken. Ieder jaar sinds de start is het evenement gegroeid met dit jaar dus een stijging van 20% aan deelnemers tegenover 2018."

De logiessector in Lanaken mocht heel wat deelnemers van het evenement verwelkomen. In totaal genereerden zij 900 overnachtingen, een stijging van 80% t.o.v. 2018. Nieuw dit jaar was ook de samenwerking met plaatselijke restaurants die een Limburg Fietsvierdaagse Menu aanboden aan interessante voorwaarden. Ook genoten meer dan 100 personen zondagochtend van een heerlijk ontbijt voor de start van hun fietstocht. De opbrengst van deze ontbijtactie gaat naar de Sint Vincentius vereniging van Lanaken.

De 6e Limburg Fietsvierdaagse vindt plaats van 10 tot en met 13 september 2020.


Bekijk alle artikels uit Lanaken