info@limburgnieuws.be

dinsdag 18 februari 2020

Lanaken: Limburg Fietsvierdaagse van 5 tot en met 8 september (22 augustus 2019)

Van 5 tot en met 8 september vindt in en rond Lanaken de 5e editie van de Limburg Fietsvierdaagse plaats. De Limburg Fietsvierdaagse is een organisatie van de toeristische dienst van het gemeentebestuur dat hiermee Lanaken op de kaart wil zetten als interessante uitvalsbasis voor recreatieve fietsers die het Limburgse fietsparadijs (verder) willen ontdekken.

Ieder dag kan men genieten van minstens 3 nieuwe routes van 25km tot 75km in telkens een andere omgeving. Zondag kunnen de mountainbikers naar hartenlust fietsen in het Nationaal Park Hoge Kempen en is er de LRL Radio Familiefietstocht. Ouders kunnen een mooi tochtje maken in Lanaken met onderweg leuke stops voor de kids, waarbij ze o.a. ook hun fiets kunnen pimpen. Nog op zondag kunnen de allerkleinsten leren fietsen binnen het programma Kijk ik Fiets!

Zaterdag kunnen de getrainde wielerliefhebbers hun hartje ophalen tijdens een uitdagende rit van 114km richting de heuvels rondom Aubel. Nieuw is dat de Limburg Fietsvierdaagse nu onderdeel uitmaakt van het regelmatigheidscriterium LM Classis en in 2019 de enige toertocht in Limburg is.

Op zondag 8 september kan men het goede doel steunen. In het kader van De Warmste Week kunnen de fietsers inschrijven voor een ontbijt waarvan de opbrengst naar de Sint Vincentius-vereniging gaat.

Wie in Lanaken overnacht om mee te doen aan de Limburg Fietsvierdaagse mag gratis deelnemen aan het evenement. Nieuw dit jaar zijn de restaurantavonden waarbij fietsers bij de deelnemende restaurants kunnen genieten van een 3 gangen menu met koffie voor 19,50 euro per persoon.

Tijdens de Limburg Fietsvierdaagse staat beleving centraal voor alle deelnemers. Onderweg zijn er bevoorradingsposten op alle afstanden, de routes zijn bewegwijzerd, bij start en aankomst is er animatie voorzien. Blikvangers hierbij zijn 3 reuzen van de gemeente Lanaken die voor de Limburg Fietsvierdaagse weer buiten komen. Ook valt er een mooie collectie wielermemorabilia van het museum van de Velodroom De Schorre te bewonderen in het Cultureel Centrum. Deelnemers kunnen 4 dagen lang ook hun fiets laten graveren. Huurfietsen zijn beschikbaar en een mobiele pechverhelpingsdienst staat paraat om de onfortuinlijke fietsers bij te staan.

INFO
Limburg Fietsvierdaagse, 5 tot en met 8 september 2019.
Start en aankomst: Cultureel Centrum Lanaken
Parking: AGB terminal op industrieterrein. Volg de wegwijzers vanaf alle invalswegen.
Alle info: http://www.limburgfietsvierdaagse.be

Bekijk alle artikels uit Lanaken