info@limburgnieuws.be

dinsdag 18 februari 2020

Lanaken: Dagelijks 250 toeristische overnachtingen (2 augustus 2019)

Lanaken is en blijft een aantrekkelijke bestemming voor bezoekers die er eens tussenuit willen en daar één of meerdere overnachtingen aan koppelen. Uit cijfers die de Federale Overheidsdienst Economie onlangs bekend maakte blijkt dat in 2018 in totaal 48.277 aankomsten genoteerd werden in de logiessector in Lanaken. Goed voor 88.010 overnachtingen.

Schepen van Toerisme, Sofie Martens: "Toerisme wint hoe langer hoe meer aan belang, ook in onze gemeente. Sinds vorige legislatuur hebben we nieuwe klemtonen gelegd binnen ons toeristisch beleid. De bekende troeven van onze gemeente blijven we promoten maar de klemtoon gaat nu ook iets meer verschuiven richting de natuurpracht in en rond Lanaken én de mogelijkheden die dit biedt qua beleving. Ook nemen we een aantal troeven uit de regio buiten Lanaken mee om onze gemeente op de kaart te zetten. Als je gasten wil aantrekken om hier te overnachten dan is Lanaken ook sterker als we pakweg Maastricht mee nemen in onze promotie."

Ook het vakantiehuis op Domein Pietersheim kan mooie resultaten voorleggen. In 2018 werden hier 6292 overnachtingen genoteerd. Hier kunnen jeugdverenigingen terecht maar ook families of bedrijven. In totaal zijn hier 68 slaapplaatsen beschikbaar.

De volgende jaren mikt Lanaken op de fietsende meerdaagse verblijfstoerist, zonder evenwel de andere troeven uit het oog te verliezen. Schepen Martens: "Bij dit alles willen we de centrale ligging van Lanaken nog meer uitspelen. Wij hebben dan misschien geen spraakmakend fietsproject op ons grondgebied maar vanuit Lanaken kun je als fietstoerist wel dagenlang de mooiste regio's verkennen op de tweewieler. Ik nodig graag iedereen uit om het zelf te komen ondervinden tijdens de 5e editie van de Limburg Fietsvierdaagse van 5 tot en met 8 september.'

Naast fietsen blijft ook wandelen een belangrijk belevingselement voor Lanaken. Het Nationaal Park Hoge Kempen biedt met het Pietersheimbos en de Vallei van de Ziepbeek op het grondgebied van Lanaken prachtige wandelmogelijkheden.


Bekijk alle artikels uit Lanaken