info@limburgnieuws.be

dinsdag 18 februari 2020

Lanaken: Woningen tegen de vlakte voor fietsveilige rotonde in Veldwezelt (14 juni 2019)

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de rotonde op de kruising van de N2 (Bilzerbaan, 2e Carabinierslaan) en de N78 (Kiezelweg) in Lanaken vernieuwen. Er komen vrijliggende fietspaden en oversteken om de veiligheid voor de fietsers te verhogen. Een aparte bypass voor het gemotoriseerd verkeer vanuit Lanaken richting Bilzen moet ook de doorstroming verbeteren. Eerste stap is de afbraak van twee woningen aan het kruispunt.

De vernieuwing van de rotonde zit al enkele jaren in de pijplijn, maar de procedures van enkele grondverwervingen zorgden voor enig oponthoud. Deze zitten nu in de afrondingsfase.

De afbraak van twee woningen aan het kruispunt staat dit jaar nog op de planning. Daarna pas komt de nodige ruimte vrij om over te kunnen gaan tot de uitvoering van de werken. Deze zullen dan ongeveer een half jaar in beslag nemen. Na coördinatie met de nutsmaatschappijen kan de startdatum worden bepaald. De werken worden onderverdeeld in fases om de verkeershinder te milderen. Meer communicatie met de mensen in de omgeving volgt, wanneer de voorbereidingen vorderen.

Het Agentschap Wegen en verkeer investeert 1,3 miljoen euro in deze fietsveilige rotonde.Bekijk alle artikels uit Lanaken