www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 20 juni 2019

Lanaken: Oldtimertreffen in Lanaken (29 augustus 2018)

Van vrijdag 31 augustus 2018 tot en met zondag 2 september 2018 is Lanaken the place to be voor oldtimerliefhebbers. Het centrum van Lanaken staat dan helemaal in het teken van het Internationaal Oldtimertreffen. Een collectie van circa 450 voor- en naoorlogse auto's, waaronder zeer exclusieve en gerenommeerde modellen, passeren de revue.

Ze dateren vanaf het prille begin der vierwielers tot 1940. Kenners en liefhebbers kunnen zich verheugen op een parade van ruim honderd jaar automobielgeschiedenis! Geen dertien in een dozijn, maar kleppers als Bugatti, Minerva, Rolls Royce, Packard, Cadillac … om er maar enkele te noemen. Ook de naoorlogse voertuigen zijn van de partij. Modellen van Volvo, Alfa Romeo, Volkswagen, Mercedes, Ford, BMW, gebouwd tussen 1940 en 1980.

Ook deze editie belooft weer een onvergetelijk spektakel te worden door een goed gevuld programma. Er worden speciale routes doorheen de streek uitgezet, waarbij de deelnemers de mooiste toeristische plekjes van zowel Belgisch als Nederlands Limburg ontdekken.

Nieuw dit jaar is dat er her en der in het centrum tal van oldtimers staan opgesteld. Op die manier valt er altijd wel iets te beleven en te zien terwijl de deelnemers op tourrit zijn. Ook mag je tal van oldtimerclubs verwachten voor de promotie van hun clubactiviteiten en het showen van hun leuke auto's. Clubs als Opel Belgium, The Friends of the Mustang, de Belgische club voor oude Peugeots, de Stichting Oldtimervrienden zijn alvast van de partij.

Dat oud en nieuw perfect hand in hand gaan, wordt bewezen tijdens dit treffen. Zo mag je bekend rallypiloot Freddy Loix verwachten die er het laatste nieuwe model presenteert van de Aston Martin Vantage. Een parel van een auto en een lust voor iedere autofreak.


ZATERDAG 1 SEPTEMBER 2018

08.45 uur: vertrek van de Oldtimers voor de tourrit vanuit Lanaken-centrum

11.30 uur: aankomst van de Oldtimers in Lanaken-centrum

13.30 uur: vertrek van de Oldtimers voor de tourrit vanuit Lanaken-centrum

15.30 uur: aankomst van de Oldtimers in Lanaken-centrum

14.30 uur: aanvang van de modeshow herfstmode i.s.m. diverse Lanakense boetieks

15.30 uur: einde modeshowZONDAG 2 SEPTEMBER 2018

09.00 uur: vertrek van de Oldtimers voor de tourrit vanuit Lanaken-centrum

12.45 uur: aankomst van de Oldtimers in Lanaken-centrum

13.00 uur: Concours d' Elegance voor de oldtimers tot 1940

14.00 uur: vertrek van de Oldtimers voor de tourrit vanuit Lanaken-centrum

15.30 uur: aankomst van de Oldtimers in Lanaken-centrum

16.00 uur: Concours d' Elegance voor de oldtimers tot 1980

17.00 uur: Prijsuitreiking clubs & concours

Bekijk alle artikels uit Lanaken