Nieuws uit Limburg

vrijdag 19 oktober 2018

Lanaken: 65.500 euro voor sportverenigingen (28 november 2017)

Het gemeentebestuur van Lanaken gaat in totaal 65.500 euro subsidies uitkeren aan diverse sportclubs. Het gaat om 45.500 euro op basis van het decreet lokaal sportbeleid. Daarbovenop voorziet het gemeentebestuur 20.000 euro extra om de jeugdwerking van de sportverenigingen te ondersteunen.

De subsidie moet aangewend worden voor de jeugdwerking of voor een verdere kwalitatieve uitbouw en professionalisering. Het kan daarbij gaan om het inzetten van gediplomeerde trainers, het opstellen van een sportbeleidsplan, het communiceren via een website of nieuwsbrief en andere criteria. De subsidie kan door de clubs eveneens aangewend worden voor een beweeg- en sportbeleid voor kansengroepen en voor een activeringsbeleid met het oog op levenslange sportparticipatie.

Per vereniging kan het al snel gaan om enkele honderden euro's. Voor veel verenigingen maakt dat een groot verschil in hun werking. De gemeente wil de verenigingen hiermee niet alleen financieel steunen maar ook aangeven dat ze goed bezig zijn en aanmoedigen om op de ingeslagen weg verder te gaan.

Bekijk alle artikels uit Lanaken