Nieuws uit Limburg

dinsdag 13 november 2018

Lanaken: Bilzerbaan afgesloten op vrijdag 3 november (27 oktober 2017)

De heraanleg van de Bilzerbaan (N2) is bijna klaar. Op vrijdag 3 november brengt de aannemer de toplaag asfalt aan. Als ook alle nieuwe verkeersborden zijn geplaatst, kan de omleiding opgeheven worden en is het project afgerond.

Op donderdag 2 november wordt de onderlaag asfalt aangebracht. Dit gebeurt binnen de huidige werfzone aan de zuidzijde van de weg (kant oneven huisnummers) en heeft geen impact op het verkeer. Op vrijdag 3 november volgt de aanleg van de toplaag. De toplaag asfalt zal in één keer over de volledige breedte van de weg worden aangelegd. Dit komt de kwaliteit en levensduur van de weg ten goede. Tijdens de werken is het daarom nodig om de Bilzerbaan volledig af te sluiten voor alle verkeer. De werken starten vrijdagavond om 18 uur. De aannemer werkt 's nachts door zodat de werken zaterdagochtend afgerond zijn en de Bilzerbaan weer opengesteld kan worden voor het verkeer.

Tijdens de asfalteringswerken is er vanaf 18 uur vrijdagavond geen verkeer mogelijk op de Bilzerbaan tussen de rotonde aan de Kiezelstraat en de Tombestraat. Bewoners zullen hun woning niet kunnen bereiken met de wagen. Parkeren kan in de omliggende straten op openbaar domein.

Bekijk alle artikels uit Lanaken