www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Lanaken: Voetbalweide geopend in Veldwezelt (2 oktober 2017)

Eind september werd in Veldwezelt de voetbalweide van buitenschoolse kinderopvang Villa Kakelbont feestelijk geopend. Nordin Jackers, doelman van KRC Genk die afkomstig is uit Veldwezelt, was aanwezig op de opening. De voetbalweide is gelegen achter de kinderopvang op de Berenhofstraat en werd voorzien van omheining en 2 doelen.

Schepen Viviane Schellingen: "Buiten spelen is zeer belangrijk voor de gezondheid van onze kinderen. Kinderen zitten de hele dag op de schoolbanken en moeten de kans krijgen om zich uit te leven en te bewegen. Het voetbalterreintje biedt extra speelkansen voor onze kinderen en betekent een meerwaarde voor de kinderopvang."

In het voorjaar van 2018 zal kinderopvang Villa Kakelbont nog verder uitbreiden. Het speelterrein zal voorzien worden van een groot speeltoestel en een zandbak. De kinderen kijken er alvast naar uit.

De kostprijs van het geplaatste hekwerk bedraagt 4.224 euro. De 2 doelen had het bestuur reeds in haar bezit en hebben nu een nieuwe bestemming gekregen. De kostprijs van het speeltoestel en de zandbak, die in het voorjaar van 2018 geplaatst zullen worden, zal om en bij de 15.000 euro bedragen.


Bekijk alle artikels uit Lanaken