dinsdag 19 juni 2018

Lanaken: Sportpark met zwembad opent in 2018 (21 augustus 2015)

In Lanaken werd de overeenkomst getekend tussen het Autonoom Gemeentebedrijf Lanaken en de bouwheer-uitbater nv Sportoase voor de bouw van ‘Sportpark Montaignehof’. Het project heeft een prijskaartje van 12,5 miljoen euro. Nv Sportoase financiert het project en zorgt 30 jaar voor de uitbating. Het Autonoom Gemeentebedrijf Lanaken betaalt 30 jaar een vergoeding en wordt na afloop eigenaar van het sportpark.

De bouw start in 2016, het complex opent de deuren in het voorjaar van 2018.

Schepen van Sport, Pierre Nelissen: “Lanaken beschikt over verschillende sporthallen. De meeste daarvan dateren van eind jaren ’70, begin jaren ’80. Qua comfort en voorzieningen voldoen deze niet langer aan de huidige normen. Waar mogelijk en zinvol blijven we investeren in deze sporthallen. Voor sporthal St.-Servaes was dit zinloos geworden en deze werd dan ook afgebroken. We zijn uiterst tevreden dat we nu een inhaalbeweging kunnen maken met de ontwikkelingen in het sportpark Montaignehof.” Het nieuwe sportpark komt naast het Heilig Hartcollege, waar momenteel al een kunstgrasveld is aangelegd. Het biedt de mogelijkheid om intensief samen te werken met het Heilig Hartcollege en andere scholen in Lanaken op het vlak van zwemmogelijkheden en sportinfrastructuur. Daarmee vult de gemeente een reële behoefte in."

Het sportpark zal onderdak bieden aan diverse sporten. Er komt een competitiesporthal (48m x 31m x 9m) met een uitschuifbare tribune voor 200 toeschouwers. De sporthal kan in 2 delen gescheiden worden door een oprolbare scheidingswand. Een gevechtszaal (28m x 14m x 4m opdeelbaar in 2 delen met spiegelwand), een dans/yoga zaal (15m x 15m x 4m met spiegelwand), een polyvalente ruimte (10m x 20m x 4m, eveneens opsplitsbaar in 2 delen), een fitnessruimte en een zwembad (25m x 10m) mét kleuterbad en wellnessfaciliteiten. Het zwembad zal voorzien worden van een beweegbare bodem. Daarnaast is er ruimte voor 16 kleedkamers, bergingen en 1 vergaderlokaal.

Tevens zijn de volgende nevenlokalen voorzien: inkomhal, vestiaire, EHBO-lokaal en sanitaire- en technische ruimtes. Een belangrijk horecagedeelte van 225m². Het sportpark wordt gebouwd op een manier zodat er in een later stadium uitbreidingsmogelijkheden zijn.

Pierre Nelissen: “Het is de nv Sportoase die het sportpark zal runnen. Contractueel ligt vast dat het sportpark 362 dagen per jaar open is. Er zullen 15 personen tewerkgesteld worden via nv Sportoase, dat ook verantwoordelijk is voor het totale onderhoud. Met nv Sportoase stapt onze gemeente in zee met een ervaren partner op het gebied van de realisatie én uitbating van sportcomplexen.”

Bekijk alle artikels uit Lanaken