zaterdag 22 september 2018

Kortessem: Opendeurdag bij Wit-Gele Kruis Diepenbeek-Kortessem (5 februari 2015)

Op zondag 8 februari kan je de nieuwe afdeling van het Wit-Gele Kruis bekijken. Door de continue groei zijn de afdelingsgebouwen vaak te klein of zijn ze na jaren dienst aan vernieuwing toe. Vorig jaar verliet het Wit-Gele Kruis Diepenbeek-Kortessem het verouderde pand in de Kapelstraat en betrok een nieuwe afdeling in de Paanhuisstraat.

De nieuwe vestiging biedt meer ruimte. Je vindt er een dispenarium, waar je ter plaatse kan verzorgd worden. Er is een voorraadruimte voor de hulpmiddelen die je kan uitlenen of het incontinentiemateriaal dat we aanbieden. Leveranciers kunnen via de achteringang in de St-Janslaan rechtstreeks hun leveringen in de voorraadruimte afzetten. De diëtiste beschikt over een apart lokaal om cliënten te ontvangen. Verder zijn er bureauruimtes voor de afdelingsleiding en administratief bediende en twee vergaderruimten voor de patiëntenbesprekingen. Ook andere organisaties waarmee we samenwerken, kunnen van de vergaderruimte gebruik maken. Aan de nieuwe balie worden patiënten warm onthaald. Het pand straalt rust en ruimte uit door de heldere kleuren, het gebruik van glas en de grote, open vertrekken.

Het Wit-Gele Kruis Limburg is een organisatie die bij uitstek lokaal ingebed is. "Je vindt ons op 30 plaatsen in Limburg, meestal in de dorpskern, midden tussen de mensen, kort bij onze patiënten en makkelijk bereikbaar. Dat valt meteen op als je de foto’s van onze afdelingen naast elkaar legt: in vele gevallen zie je op de achtergrond de kerktoren verschijnen. Zo ook in Diepenbeek. De nieuwe vestiging ligt nog korter bij het centrale marktplein."

Opendeurdag afdeling Diepenbeek op zondag 8 februari van 14u tot 17u
Paanhuisstraat 1A

Bekijk alle artikels uit Kortessem