zaterdag 22 september 2018

Kortessem: De Wroeter kookt in bedrijfsrestaurant GreenVille (6 januari 2015)

Dagcentrum De Wroeter vzw start als nieuwe cateraar in het bedrijfsrestaurant van GreenVille NV in Houthalen-Helchteren. Beide partners kiezen voor “vers, (h)eerlijk én Limburgs”. De bedrijven in GreenVille en andere bezoekers kunnen zo elke werkdag genieten van gezonde maaltijden klaargemaakt door mensen met een lichte handicap. Met TAO en Bionina kiezen de partners voor frisdranken zonder toegevoegde suikers, bewaarmiddelen en kleurstoffen. Rombouts fairtrade wordt de standaard koffie. Ook bedrijven die GreenVille kiezen als vergader- of eventlocatie kunnen genieten van dit (h)eerlijk aanbod.

In 2012 werd het oude hoofdgebouw van de Kempische Steenkoolmijnen door LRM en gemeente Houthalen-Helchteren gerenoveerd tot GreenVille, een centrum voor startende groene bedrijven. Naast uitgeruste kantoren, vergaderzalen en eventruimtes is het bedrijfsrestaurant één van de diensten die GreenVille aanbiedt aan haar bedrijven. Het restaurant staat hierbij ook open voor omliggende bedrijven of andere bezoekers. Met duurzaamheid als rode draad in haar werking, ging GreenVille op zoek naar een cateraar die focust op verse, eerlijke én Limburgse maaltijden. Deze partner werd gevonden in Dagcentrum De Wroeter vzw uit Kortessem.

De Wroeter is in 1982 gestart als een kleine organisatie voor mensen met een handicap en is uitgegroeid tot een centrum voor meer dan vijftig doelgroepmedewerkers met een bakkerij, catering en een fruitverwerkingsatelier.

Jan Raymaekers, coördinator van Dagcentrum De Wroeter, verduidelijkt: “De bedrijven in GreenVille vragen vaak dagverse en lokale producten. Zo kwam GreenVille bij De Wroeter terecht. Verse maaltijden met aandacht voor mens en milieu zijn immers onze specialiteit. Na de uitbating van het cafetaria van de kinderboerderij in Kiewit door onze collega's van de sociale werkplaats, is dit de tweede vaste locatie waar de Wroeter-partners een cateringactiviteit uitbouwen. En we kijken er naar uit. Aangezien we al een tijdje samenwerken voor events, verwachten we ook een succesvolle samenwerking voor de uitbating van het bedrijfsrestaurant.”

Bekijk alle artikels uit Kortessem