www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

maandag 22 april 2019

Kortessem: Politie en parket zoeken inbrekers (20 november 2012)

De politie en het parket van Tongeren zijn op zoek naar de bende die in juni en juli 2012 in tientallen huizen heeft ingebroken in Limburg. De dieven boren een gaatje onder de deurkruk van een raam of deur om zo de woning binnen te geraken. Terwijl de eigenaars slapen, stelen ze bankkaarten, mobiele telefoons en kleine, kostbare toestellen. De gaatjesboorders sloegen ondermeer toe in Borgloon, Wellen, Kortessem, Heers en Maaseik. Uit onderzoek blijkt dat ze mogelijk in de buurt van Luik verblijven.

Met de gestolen bankkaarten halen ze dezelfde nacht nog geld van de rekeningen van de slachtoffers. Twee verdachten werden gefilmd tijdens het afhalen van geld in het Nederlandse Roermond. (Rabobank, Willem II Singel, Roermond).

Deze man is verscheidene keren te zien tijdens het frauduleuze gebruik van gestolen bankkaarten, ondermeer na inbraken in Heers en Maaseik (juni 2012) en in Kortessem (juli 2012).
Hij is vermoedelijk tussen 45 en 55 jaar oud. Hij heeft kort donker haar en hij heeft een buikje. Hij droeg een donkere korte vest met daaronder een zwart T-shirt met het logo van “Billabong” vooraan, een zwarte broek en sportieve schoenen met witte veters. Deze man is een roker.De tweede man is jonger. Hij is van vreemde herkomst. Hij heeft kort donker haar, donkere ogen en een stoppelbaard. Hij droeg een donkere sweater met kap onder een lichte jas met knopen en een joggingbroek met op de linkerdij het opschrift “LIMITED” in grote witte letters.Getuigenissen:
Heeft u meer inlichtingen omtrent dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de onderzoekers via het gratis nummer: 0800/30.300

Bekijk alle artikels uit Kortessem