info@limburgnieuws.be

donderdag 2 april 2020

Kinrooi: Kermis Molenbeersel op parking De Stegel (19 augustus 2019)

Begin juli besliste het college van burgemeester en schepenen om de locatie van de kermis in Molenbeersel te wijzigen. Wegens onvoldoende ruimte op de vroegere locatie in de Kleine Scheurestraat en het feit dat daar de heraanleg van de schoolomgeving gepland is, vindt Molenbeersel kermis vanaf nu plaats op de parking van GC De Stegel.

"De laatste zondag van augustus is het traditioneel kermis in Molenbeersel. Net zoals in Kinrooi is het een goed draaiende kermis waar veel te beleven valt. Het startschot wordt letterlijk gegeven met de kermiskoers en kermisloop op vrijdag 23 augustus", vertelt schepen Mark Hoedemakers. "Tijdens de diverse wieler- en loopwedstrijden zal het centrum afgesloten zijn vanaf 16 uur. Er is een parkeerverbod om de omloop. Vertrek en aankomst is ter hoogte van kruispunt Weertersteenweg-Smeetsstraat. Verder gaat het parcours over de Weertersteenweg, Slichtestraat, Oudekerkstraat, Zandveldstraat en Zandbosstraat. Plaatselijk verkeer zal de omleiding ter plaatse moeten volgen. Voor De Lijn is er een aparte omleiding."

De voornaamste wijziging is dat de kermis voortaan plaats zal vinden op de parking van GC De Stegel. Die werd in het voorjaar van 2018 aangelegd.

De openingstijden van de kermis in Molenbeersel zijn:
op vrijdag van 15 uur tot 24 uur
op zaterdag van 17 uur tot 24 uur
op zondag van 14 uur tot 24 uur
op maandag van 14 uur tot 22 uur


Voor zondagnamiddag heeft de gemeente bij Afdeling Wegen en Verkeer de toestemming gekregen om ook op zondag van 14 uur tot 24 uur een stukje van de Weertersteenweg verkeersvrij te houden. Het is de bedoeling dat de kinderen zich vrij op straat kunnen begeven op het gedeelte tussen de café’s Thalia en Molendorp.

"Dan kunnen ze trouwens tussen 15.30 uur en 17.30 uur een magische ontmoeting meemaken met Spiderman, de Sneeuwprinses en Sneeuwkoningin uit Frozen die eveneens present zijn op de kermis. De Slichtestraat en de Oudekerkstraat zijn dan ook afgesloten voor het verkeer. Er is plaatselijk een omleiding voorzien voor doorgaand verkeer."Bekijk alle artikels uit Kinrooi