info@limburgnieuws.be

vrijdag 3 april 2020

Kinrooi: Plofkraak KBC-kantoor Kinrooi (8 augustus 2019)

"Er werd geen buit gemaakt, maar de schade aan het kantoor is aanzienlijk", reageert politiezone CARMA. Er vielen geen gewonden.

Omstreeks 4.10 uur werd Politie CARMA opgeroepen voor een plofkraak op de geldautomaat in het KBC-bankkantoor aan de Breeƫrsteenweg. Buurtbewoners hoorden een luide knal en merkten schade op aan het kantoor. De verdachten zouden met een donkere auto met Nederlandse kentekenplaat weggevlucht zijn in de richting van Kessenich.

Er werden explosieven gebruikt om de bankautomaat open te breken. De schade aan het kantoor ten gevolge van de ontploffing is groot, maar de inbrekers slaagden er niet in om geldbiljetten te stelen. De aangrenzende woningen raakten niet beschadigd.

De politie kon ter plaatse en in de omgeving geen verdachte personen meer aantreffen en stelde een veiligheidsperimeter in.

Uit veiligheidsoverwegingen zijn enkele bewoners van de bovenliggende appartementen even geƫvacueerd, maar zij konden al snel terugkeren naar hun woning. DOVO en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse voor onderzoek. Politie CARMA voerde de eerste vaststellingen uit en de FGP Limburg zet het onderzoek verder.Bekijk alle artikels uit Kinrooi