info@limburgnieuws.be

zaterdag 6 juni 2020

Kinrooi: Plofkrakers maken geen buit (13 januari 2019)

Aan de Neeroetersesteenweg in Kinrooi is zondagochtend een plofkraak uitgevoerd aan een kantoor van Bpost. Er werd geen buit gemaakt. De schade aan het kantoor is aanzienlijk. Er vielen geen gewonden.

Omstreeks 4.10 uur werd Politie CARMA opgeroepen voor een mogelijke plofkraak op de geldautomaat van Bpost aan de Neeroetersesteenweg. Buurtbewoners werden opgeschrikt door een luide knal en schade aan het postkantoor. De politie kon ter plaatse geen verdachte personen meer aantreffen. De geldautomaat en een deel van de rechterzijde werden vernield. De metalen postbussen die zich naast de geldautomaat bevonden, lagen op een grote afstand van het gebouw op de grond. De politie stelde een veiligheidsperimeter in en sloot de straat af voor alle verkeer.

DOVO werd ter plaatse gevraagd voor een veiligheidscontrole en kon bevestigen dat er gebruik gemaakt werd van springstoffen. De geldcassettes waren wel nog aanwezig in de automaat. Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit.

Het parket Limburg en Politie CARMA zijn belast met het onderzoek. Er zijn voorlopig geen aanwijzingen naar de daders.

Ook de brandweer kwam ter plaatse voor de nodige veiligheidswerken aan het gebouw. Omstreeks 9 uur werd de weg opnieuw opengesteld.


Bekijk alle artikels uit Kinrooi