Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 18 augustus 2019

Kinrooi: Verkeershinder door uitzonderlijk vervoer Elia (24 november 2018)

Zaterdagavond 24 november vanaf 21 uur tot zondagochtend 10 uur zal er grote verkeershinder zijn in Kinrooi en Maaseik. Reden hiervoor is een uitzonderlijk vervoer dat georganiseerd zal worden over wegen die afgesloten worden voor al het andere verkeer.

Het uitzonderlijk vervoer bestaat uit een transformator die vanuit Ophoven naar Kinrooi wordt gebracht en vice versa. Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, zal de bestaande transformator gelegen in het 380kV-onderstation Van Eyck (Molshofstraat Maaseik) vervangen door een nieuwe transformator. Hiervoor is een uitzonderlijk vervoer gepland.

In Ophoven zal Elia de transformator, die in eerste instantie via de Maas wordt aangevoerd, overladen om het transport via de weg verder te zetten naar het onderstation gelegen aan de Molshofstraat (Maaseik). Vervolgens zal de bestaande transformator dezelfde weg naar Ophoven afleggen. Elia werkt voor dit uitzonderlijk vervoer nauw samen met het Agentschap Wegen & Verkeer, de gemeente Kinrooi en de stad Maaseik.

Vanaf zaterdagavond 21 uur tot 10 uur zondagochtend wordt een aanzienlijke impact verwacht op het doorgaand verkeer tussen Maaseik en Kinrooi vermits enkele N-wegen afgesloten worden voor het doorgaand verkeer. Het betreft de N78 (Venlosesteenweg), N73 (Breeërsteenweg), N62 (Weertersteenweg). Ook enkele de lokale wegen, zoals de Vilgertenweg en de Molshofstraat, zullen een impact ondervinden. Het doorgaand verkeer dient de aangeduide omleidingen te volgen. De stroomvoorziening zal geen last ondervinden van dit gebeuren.

Bekijk alle artikels uit Kinrooi