www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 18 januari 2019

Kinrooi: Maasfietsroute geeft toeristische meerwaarde aan de Maasdorpen (22 juni 2017)

Vandaag krijgt Limburg er een bijzonder fietsinitiatief bij. Meer dan dertig lokale en provinciale overheden uit Frankrijk, België en Nederland lanceerden in Venlo officieel de internationale Maasfietsroute. De route loopt van de bron tot de monding van de Maas. Ze start in Pouilly-en-Bassigny, bij de stad Langres in de Franse Vogezen, loopt door Frankrijk, Wallonië, Vlaanderen en Nederland, en eindigt in de Hoek van Holland. In totaal een duizendtal kilometer, waarvan zo'n vijftig kilometer in Belgisch-Limburg.Gedeputeerde Igor Philtjens: "De Maasfietsroute zal nieuwe doelgroepen aantrekken en op een natuurlijke wijze naar Limburg brengen. Dankzij de verdeling in etappes kan het initiatief zo ook het meerdaagse toerisme doen stijgen." De Maasfietsroute moet voor de drie landen een stimulans geven aan het fietstoerisme en zo aan de vrijetijdseconomie. Zij zullen de unieke route dan ook samen promoten en in de markt zetten.

Het traject in Belgisch Limburg bestaat uit 2 etappes. De eerste etappe loopt van Maastricht tot Maaseik (42 kilometer), de tweede van Maaseik tot Roermond (31 kilometer, waarvan 11 in België). Via veerpontjes kunnen fietsers tijdens de route bovendien nog gemakkelijk oversteken naar de andere oever.

De Maasfietsroute komt Limburg binnen in Lanaken en loopt vervolgens door Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Maaseik. In Kinrooi steken fietsers de grens naar Nederland over. Uniek aan het traject in Limburg is het grensoverschrijdende karakter van de route langs de grensmaas. Over de hele route van 1000 kilometer kunnen fietsers op maar twee locaties voor een alternatief traject kiezen.

Wie de Maasfietsroute wil fietsen - helemaal of in kleinere etappes - volgt in Belgisch-Limburg de bekende blauwe borden van het knooppuntennetwerk. Onder die borden werd een kleiner bord geplaatst met het opvallende logo van de Maasfietsroute, dat over het hele traject het herkenningspunt vormt voor de fietser.


Bekijk alle artikels uit Kinrooi