www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zaterdag 23 maart 2019

Kinrooi: Fusie politiezones Noordoost-Limburg en MidLim (13 september 2016)

De politiezones Noordoost-Limburg en MidLim hebben de intentie om samen te smelten. Op dit moment is er nog geen sprake van een juridische verbintenis. De zones engageren zich om op operationeel, financieel en bestuurlijk vlak de mogelijkheden verder uit te werken. Deze voorbereidingen kunnen, met positief resultaat, uitmonden in een principebeslissing door de twee politieraden tot de vrijwillige samensmelting van de politiezones.

De zones MidLim en NOL zullen samen 396 personeelsleden tellen die een groot grondgebied van 516 kmĀ² met 175.962 inwoners gaan beheren. De nieuwe zone blijft de nabijheid van de politie hoog in het vaandel dragen. Naast het behoud van de wijkwerking in de verschillende gemeenten van het grondgebied van NOL, zal het politiehuis in Bree een uitvalsbasis blijven voor o.a. de interventies om de aanrijtijden zo kort mogelijk te houden.

"De politiezones MidLim en NOL zijn ervan overtuigd dat de huidige maatschappelijke evoluties nopen tot het bundelen van krachten, middelen en expertise."

"In het kader van de mogelijke fusie tussen Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek, brengt dit ook onmiddellijk duidelijkheid", aldus Wim Dries (voorzitter PZ MidLim) en Jo Brouns (voorzitter PZ NOL).

Bekijk alle artikels uit Kinrooi