www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 18 januari 2019

Kinrooi: Verblijfpark De Spaanjerd krijgt steun van Vlaanderen (22 juli 2016)

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen in betere infrastructuur voor logies. In Limburg krijgen 9 logiesuitbaters extra steun. Weyts focust op kindvriendelijke voorzieningen en familievriendelijke verblijfinfrastructuur. "Ik geef toeristische ondernemers die willen investeren een duwtje in de rug", zegt Weyts. "Zo versterken we het aanbod en maken we een vakantie in Limburg nog aantrekkelijker."

Weyts wil Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle topbestemming, waar jong en oud terecht kan voor een deugddoende vakantie. Om het logiesaanbod structureel te versterken, zijn nieuwe investeringen van de uitbaters nodig.

Verschillende investeringen spitsen zich toe op het kindvriendelijke karakter van de logies. Weyts wil Vlaanderen in de markt zetten als familievriendelijke toeristische bestemming waar je ook met kinderen terecht kan. Zo komt er in camping Goolderheide in Bocholt en in vakantiewoning Sauna Cottage in Diepenbeek een speelterrein met speeltoestellen. Camping Blauwe Meer in Lommel investeert in een binnenspeelterrein en binnenzwembad. Weyts: "Met gerichte investeringen kunnen we een verschil maken."

Andere Limburgse logies passen hun verblijfinfrastructuur aan om families beter te kunnen accommoderen. Zo bouwt Camping Natuurlijk Limburg in Voeren familiechalets. 't Maanhof in Gingelom bouwt familiekamers.

Camping Goolderheide
Bocholt
30.065 euro

Vakantiewoning Sauna Cottage
Diepenbeek
21.330euro

M Hotel
Genk
30.065euro

Gastenkamer 't Maanhof
Gingelom
30.065euro

Park Molenheide
Houthalen-Helchteren
4.450euro

Verblijfpark De Spaanjerd
Kinrooi
16.139euro

Camping Blauwe Meer
Lommel
30.065euro

Camping Natuurlijk Limburg
Voeren
26.059euro

Camping Narvik Homeparc Mooi Zutendaal
Zutendaal
29.424euro

Bekijk alle artikels uit Kinrooi