info@limburgnieuws.be

zondag 7 juni 2020

Houthalen-Helchteren: Inzamelactie notebooks voor kansarme gezinnen (7 april 2020)

Ondernemer Mark Lens kreeg te horen hoeveel kansarme kinderen niet of nauwelijks kunnen deelnemen aan thuisscholing omdat het gezin waarin ze leven niet beschikt over een computer. Zonder laptop of tablet lukt thuisonderwijs niet.

De ondernemer, die samen met andere ondernemers al langer actief is in een vzw die boeren in ontwikkelingslanden aan een duurzaam inkomen helpt, zet meteen zijn schouders onder een nieuw project. Het probleem stelde zich niet alleen in zijn eigen regio, maar bovendien ook in zijn eigen IT-sector. Dus riep Mark de klanten van zijn IT-bedrijf EuroSys via social media op om ongebruikte laptops en tablets die nog werken, weg te schenken.

Mark Lens: "Er kwam veel IT-materiaal binnen. Alleen hadden de social mediaberichten ook een onverwachte bijwerking: nog meer dan dat er materiaal binnen kwam, kwamen er ook nieuwe vragen van kansarme gezinnen. Meer dan 700 ondertussen."

Samen met enkele partners, gaat de inzamelactie verder. Lens: "Donderdag 9 april en vrijdag 10 april kan iedereen ongebruikte laptops en tablets (die nog werken) tijdens de kantooruren binnenbrengen bij EuroSys (Centrum Zuid 1527a, 3530 Houthalen). Omdat er voldoende parkeergelegenheid is, kan dat met voldoende afstand en in alle veiligheid."


Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren