www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

maandag 27 mei 2019

Houthalen-Helchteren: Oplichter bezoekt school (12 juni 2018)

Politie CARMA wil scholen verwittigen voor een oplichter. De man heeft al in meerdere scholen kleine sommen geld afhandig gemaakt met een list. Recent dook de man op in Houthalen.

Een onbekende man meldde zich op 5 juni bij het secretariaat van een school in Houthalen. De net geklede en welbespraakte man vertelde dat hij zich thuis in Houthalen buitengesloten had en naar Leuven moest om bij familie een reservesleutel op te halen. Hij vroeg daarom een kleine som geld en een treinticket, met de belofte om later op de dag terug te keren met het geld en pralines.

De bediende ging in op de vraag, maar vroeg de man wel om zijn naam, adres en telefoonnummer achter te laten. Toen de bediende 's avonds nog niets van hem gehoord had, besloot ze zijn (valse) naam 'Simon Fonteyn' te googelen en stootte op een persartikel van 17 maart 2018, over schijnbaar dezelfde persoon die zich in Antwerpse scholen had aangeboden met een gelijkaardig verhaal.

Politie CARMA wil andere scholen verwittigen voor de praktijken van deze oplichter. Hij vraagt telkens naar een bus- of treinticket en/of een kleine som geld. Zijn echte identiteit is bij de politie gekend. Het gaat om een 38-jarige Belg met normaal postuur. Hij is netjes gekleed en spreekt vlot Nederlands. Wie de man opmerkt, wordt gevraagd contact op te nemen met het nummer 101.

Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren