www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 17 januari 2019

Houthalen-Helchteren: Werklozen uit Houthalen scholen zich met succes om tot huishoudhulp (24 april 2018)

Het Poetsbureau en VDAB sloegen opnieuw de handen in elkaar. Na Maasmechelen en Antwerpen, rolden beide partijen ook in Houthalen een tewerkstellingsproject uit. Vijf lokale werklozen met een passie voor poetsen rondden het traject succesvol af. Vandaag tekenen ze tijdens hun afstudeermoment meteen een contract van onbepaalde duur voor 16 uur per week bij Het Poetsbureau.

De zoektocht naar gekwalificeerde en gepassioneerde huishoudhulpen verloopt moeizaam. Zowel Het Poetsbureau als VDAB wil dit knelpuntberoep aanpakken en riep hiervoor de mobiele opleidingen in het leven. Op deze manier kunnen werkzoekenden een vaktechnische opleiding volgen die bij hun ambities past. Bovendien wil Het Poetsbureau haar groeiambitie waarmaken en is het dus uiterst belangrijk om nieuwe werknemers te vinden.

"Een job als huishoudhulp houdt veel meer in dan enkel schoonmaken, dus het is goed om mee aan de basis van een goede opleiding te staan. Zo focussen we niet alleen op poetsen, maar ook op klantgericht werken en timemanagement. We zijn ervan overtuigd dat we cursisten die deelnemen aan dergelijke projecten een langdurige job kunnen aanbieden, omdat we hen op de juiste manier kunnen ondersteunen en begeleiden", zegt Elly Huysmans, medeoprichter van Het Poetsbureau.


Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren