Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

vrijdag 14 december 2018

Houthalen-Helchteren: Alexandra Limage is Vrouwelijke ondernemer van het jaar (8 maart 2018)

Alexandra Limage van Sprint Transport uit Houthalen-Helchteren is uitgeroepen tot Vrouwelijke ondernemer van het Jaar. Op woensdagavond 7 maart won ze de jaarlijkse wedstrijd WOMED Award (Women in Enterprise and Development) van UNIZO en Markant vzw, met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Daarbij haalde ze het van twee andere straffe genomineerden voor de titel: Marjola Maes van Degels Metal uit Ieper en Marina Doggen van Gutami Solar uit Beringen.

Alexandra Limage heeft het succes van haar Sprint Transport niet cadeau gekregen. In 1999 solliciteerde ze als administratief medewerkster en chauffeur bij het toen kleine transportbedrijfje dat ze nu runt en heeft uitgebouwd. Ze leerde er het reilen en zeilen van de sector en het bedrijf beter kennen. Maar in 2008 ging het bedrijf in faling. Alexandra bleef niet bij de pakken zitten. Van de ene dag op de andere werd ze zaakvoerder en moest ze alles opnieuw opbouwen van A tot Z. Een uitdaging waar ze ook met verve in slaagde.

Vandaag runt ze een florerende KMO met 37 medewerkers en 26 recente voertuigen. "Ik zit op een platte pannenkoek tussen mijn personeel, ik zie nauwelijks een hiƫrarchische lijn en ik luister naar mijn medewerkers, zodat ze me kunnen inspireren om samen nog beter te ondernemen", verklaart ze haar ondernemerssucces.

De jury van de WOMED Award is onder de indruk van het lef en doorzettingsvermogen waarmee Alexandra Limage haar bedrijf heeft uitgebouwd tot wat het vandaag is. Ook haar authenticiteit en open managemenstijl konden de jury bekoren.Alexandra Limage (foto: Unizo)

Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren