www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Houthalen-Helchteren: Paarden in beslag genomen in Houthalen-Helchteren (12 juni 2017)

In De Vinke Bemde in Houthalen-Helchteren nam Politie CARMA zes paarden in beslag. De paarden braken meermaals uit en hun verzorging was ondermaats.

Buurtbewoners van De Vinke Bemde verwittigden de politie omdat er zes paarden losgebroken waren uit een weide. Tijdens de afgelopen dagen en weken was dit meerdere keren voorgevallen. Nabijgelegen landbouwgewassen liepen daarbij schade op. De eigenares uit Leopoldsburg werd verschillende keren door de politie aangemaand om de nodige aanpassingen uit te voeren.

Toen de politie op maandag 12 juni een kijkje ging nemen, bleek de omheining nog steeds niet in orde. De magere paarden beschikten bovendien niet over eten of drinken en aten van hun eigen uitwerpselen. Ze braken vermoedelijk telkens uit om aan voedsel te geraken.

De zes paarden zijn in beslag genomen wegens het overtreden van de dierenwelzijnswet. De politie stelt hierover een PV op en licht de Inspectie Dierenwelzijn in voor de verdere opvolging. De eigenares mag bovendien een GAS-PV voor loslopende dieren verwachten. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder vangt de dieren voorlopig op.

Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren