Nieuws uit Limburg

zaterdag 20 oktober 2018

Houthalen-Helchteren: 254 personen met drugs op Extrema Outdoor (5 juni 2017)

Het openluchtfestival Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren sloot afgelopen nacht de deuren. Het festival ontving meer dan 40.000 bezoekers. Politie CARMA betrapte er 254 personen met drugs op zak. De controles kaderen in een beleid van nultolerantie. Het festival verliep zonder grote incidenten, tot na afloop een ernstig verkeersongeval gebeurde op de toegangsweg. Een voetgangster raakte daarbij zwaargewond.

Tijdens het festivalweekend stelde de politie 254 minnelijke schikkingen op voor het bezit van drugs, voor een totaal bedrag van 46.250 euro. 87% van de betrapten betaalde de boete onmiddellijk via een betaalterminal. Afhankelijk van het soort drugs en de hoeveelheid lag het bedrag van de minnelijke schikking tussen 75 en 600 euro. Wie niet betaalde, kreeg een overschrijving mee. Is er na 15 dagen nog niets betaald dan volgt een dagvaarding en kan de boete opgelegd door de rechter hoger oplopen. Eén persoon werd gearresteerd omdat hij een grotere hoeveelheid drugs op zak had.

Enkele personen werden bestuurlijk aangehouden omdat ze te zeer onder invloed waren. Zij werden ter ontnuchtering in een cel geplaatst.

De politie beboette in de omgeving van het festivalterrein een honderdtal foutparkeerders en liet een tiental voertuigen takelen die hinderlijk geparkeerd stonden.

Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren