zaterdag 22 september 2018

Houthalen-Helchteren: Gewonde man aangetroffen bij brandend voertuig (29 mei 2017)

In de Forelstraat in Houthalen-Helchteren is zondagavond een gewonde man aangetroffen in de buurt van een brandende auto. Zondagavond omstreeks 21.30u werd bij de hulpdiensten melding gemaakt van een brandend voertuig, een vechtpartij en een gewond persoon in de Forelstraat in Houthalen-Helchteren. Er zou ook geschoten zijn. De politie, de brandweer en MUG gingen onmiddellijk ter plaatse.

Toen Politie CARMA ter plaatse kwam stond de auto, een Volkswagen Passat, in lichterlaaie. Een 50-tal meter verderop stonden enkele buurtbewoners. Zij hadden in een veld een gewonde man aangetroffen, toen ze ter plaatse snelden bij het zien van de brand.

Het slachtoffer, een 34-jarige uit Antwerpen, lag op de grond en werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeerde niet in levensgevaar.

"Een getuige had op de locatie van de feiten enkele personen zien ruziƫn. Toen de auto in brand stond stoven ze weg in een kleine, zwarte auto. De politie stelde een perimeter in en bewaakte de plaats delict tijdens de nacht. Vanmorgen kwamen het gerechtelijk labo en een branddeskundige ter plaatse voor een onderzoek. Het slachtoffer werd onderzocht door een wetsarts. Het is voorlopig onduidelijk in welke context de feiten zich afspeelden. Het parket en Politie CARMA onderzoeken de zaak."

Personen die getuige waren van de feiten of over informatie beschikken die nuttig kan zijn voor het onderzoek, kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 089 39 14 10.

Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren