Nieuws uit Limburg

vrijdag 19 oktober 2018

Houthalen-Helchteren: Haex, Haletra en Vandersanden verkozen tot Ambassadeurs Excellent Familiebedrijf (18 mei 2017)

Tijdens een druk bijgewoond Family Business Event maakte VKW Limburg de eerste Ambassadeurs Excellent Familiebedrijf bekend. Ambassadeur Excellent Familiebedrijf is een vernieuwende onderscheiding die de beste familiebedrijven lauwert en poneert als inspirerende rolmodellen.

De deskundige en onafhankelijke jury selecteerde uit de kandidaten 3 familiebedrijven die zich gedurende 2 jaar Excellent Familiebedrijf mogen noemen: drukkerij Haletra uit Houthalen-Helchteren, bouwbedrijf Haex uit Meeuwen-Gruitrode en steenfabriek Vandersanden Group uit Bilzen. Stuk voor stuk bedrijven waar een goede bedrijfscultuur, eigenaarsvisie en uitstekende familiale relaties hand in hand gaan. Bij hun selectie baseerde de jury zich op de resultaten van een diepgaande en academisch onderbouwde vragenlijst.

"In Limburg is bijna 80% van de ondernemingen een familiebedrijf. Zij vormen meer dan ooit de ruggengraat van onze economie. De professionalisering van familiebedrijven is cruciaal voor hun continu├»teit en een vlotte overdracht naar een volgende generatie en dat leidt tot de duurzame verankering van familiebedrijven in Limburg", zegt Koen Hendrix, directeur bij VKW Limburg en co├Ârdinator van het Expertisecentrum Familiebedrijven.

De gekozen Ambassadeurs mogen gedurende 2 jaar het Excellent Familiebedrijf-logo uitdragen op al hun communicatiekanalen en -dragers.

Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg: "Deze drie ambassadeurs zijn stuk voor stuk bedrijven waar een goede bedrijfscultuur, eigenaarsvisie en uitstekende familiale relaties hand in hand gaan. Hier met trots mee kunnen uitpakken, zal ongetwijfeld een extra troef zijn, zowel richting klanten, leveranciers en andere stakeholders als richting huidige en eventuele toekomstige medewerkers."


Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren