info@limburgnieuws.be

dinsdag 14 juli 2020

Hoeselt: ANPR-camera's leiden tot arrestatie van inbrekersbende (18 maart 2018)

Op donderdag 15 maart heeft de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Limburg een rondtrekkende Servische inbrekersbende op heterdaad kunnen betrappen en arresteren. Dat gebeurde na een woninginbraak, op donderdagnamiddag 15 maart te Paal-Beringen. De buit van deze inbraak werd teruggevonden.

Een doorbraak in dit dossier kwam er dankzij het ANPR-cameraschild, dat hiermee nog maar eens haar nut bewijst in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. Dankzij alerte getuigen kon een signalement van de voertuigen bekomen worden, die de verdachten voor hun rooftochten gebruikten. Dankzij de inzet van ANPR-technologie werden de verdachte voertuigen gisteren opgemerkt in Lummen. Van daaruit heeft de federale politie een discrete achtervolging ingezet, en konden de daders worden gearresteerd in het Luikse.

Een 20-tal feiten van woninginbraken waarvan deze bende verdacht wordt, hebben zich tussen 31 januari en vandaag afgespeeld in Paal, Wellen, Hoeselt, As, Halen, Sint-Truiden, Genk, Lummen, Kinrooi en Bilzen.

In werkelijkheid zal dat cijfer wellicht veel hoger liggen. Het verder onderzoek moet dat uitwijzen.

De drie gearresteerde verdachten werden vrijdag voor de Hasseltse onderzoeksrechter voorgeleid. De FGP Limburg zet het onderzoek verder.

Bekijk alle artikels uit Hoeselt