www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Hoeselt: Twee bestuurders onder invloed van drugs (27 december 2016)

Op Kerstdag heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst om 4u op de Tongersesteenweg te Hoeselt een voertuig onderschept. Het voertuig, dat zwalpend rondreed met enkel ontstoken mistlichten, had de aandacht getrokken van de patrouillerende ploeg. In het kader van de BOB-campagne en de diefstalpreventie werd het voertuig aan de kant gehaald.

De 30-jarige bestuurder uit Bilzen had niet gedronken, maar gaf toe bezig te zijn geweest met zijn gsm.

"Omdat de gestandaardiseerde checklist positief was, werd een speekseltest opgelegd. De bestuurder weigerde een speekseltest af te leggen, ondanks het feit dat hij vertelde geen drugs te gebruiken. Nadien weigerde hij ook een opgelegde bloedproef op het commissariaat van Bilzen door een gevorderde dokter. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken."

Omdat de bestuurder geen rijbewijs op zak had, werd zijn voertuig getakeld in afwachting van de komst van diens rijbewijs.Na het beëindigen van deze takeling, werd de aandacht van de interventieploeg, die wegens einde dienst op weg was naar het commissariaat van Bilzen, getrokken door een voertuig waarvan slechts één van de drie stoplichten nog werkte. Het voertuig werd daarop om 6u op de Bilzersteenweg te Hoeselt aan de kant gezet.

"Ook deze bestuurder had niet gedronken. Maar een afgenomen speekseltest wees op recent gebruik van amfetamines. Het voorlopig rijbewijs Model 36 werd daarom onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De bestuurder uit Tongeren was ook in het bezit van een gebruikshoeveelheid amfetamines."

Het voertuig, waarvan de keuring verlopen was sedert oktober 2016, was ook niet ingeschreven en ook niet meer geldig verzekerd. De Volvo werd getakeld. De bestuurder werd nadien overgebracht naar het commissariaat van Bilzen. Na het afgeven van een bloedstaal, mocht de bestuurder uit Tongeren het commissariaat verlaten.

Bekijk alle artikels uit Hoeselt