Nieuws uit Limburg

zaterdag 20 oktober 2018

Hoeselt: Knelpunten wateroverlast in Bilzen, Hoeselt en Neeroeteren (2 juni 2016)

Ook de diensten van brandweerzone Oost-Limburg zijn hard aan het werk om alle problemen snel en grondig aan te pakken. Om half elf woensdagavond kreeg de dispatch van brandweerzone Oost-Limburg de eerste hulpoproepen binnen. De eerste problemen
deden zich voornamelijk in Genk en Houthalen-Helchteren voor. In
de loop van de nacht kwamen meldingen binnen uit bijna het hele
gebied Oost-Limburg.

De meeste meldingen gaan om het leegpompen van kelders en het vrijmaken van het wegdek. Hier en daar moet een neergevallen boom worden opgeruimd.

De grootste knelpunten liggen op dit moment in Bilzen en Hoeselt
en in Neeroeteren (Maaseik).

In Bilzen en Hoeselt zijn een aantal wachtbekkens volgelopen, waardoor de Demer en bijhorende beken uit hun oevers dreigen te treden. De brandweer en de civiele bescherming pompen de wachtbekkens daarom nu leeg. De brandweer van Hasselt staat de brandweerzone Oost-Limburg bij. In Neeroeteren dreigen de Witbeek en de Bosbeek uit hun oevers te treden. Ook hier werkt de brandweer hard om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Bewoners met vragen voor hulp kunnen terecht op het nummer 112 of 089 35 28 88. De brandweer doet er alles aan om de knelpunten zo snel mogelijk aan te pakken en probeert bewoners met problemen zo snel mogelijk van dienst te zijn.

Brandweerzone Oost-Limburg groepeert 8 brandweerkorpsen die
samen 14 steden en gemeenten beschermen. Die gemeenten zijn: As, Bilzen, Dilsem-Stokkem, Genk, Hoeselt, Houthalen-Helchteren,
Kinrooi, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Opglabeek, Riemst,
Voeren en Zutendaal.

Bekijk alle artikels uit Hoeselt