www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Hoeselt: Nieuwe dorpsmarkt moet leefbaarheid versterken (19 mei 2016)

In Alt-Hoeselt is vandaag het startschot gegeven van een dorpsmarkt. Plattelandsgemeenten moeten het steeds vaker stellen zonder kruidenier, bakker, postkantoor,... Dit heeft grote gevolgen voor de inwoners van deze dorpen.

"Met dit nieuwe initiatief wil Puuur Bilzen met de steun van de provincie Limburg het sociaal isolement van minder mobiele personen doorbreken, hoeve- en streekproducten promoten, de lokale economie ondersteunen en de leefbaarheid van het platteland versterken. Voor dit project kan Puuur Bilzen rekenen op de steun van de gemeente Hoeselt."

Om het plattelandsleven in Hoeselt te bevorderen, wordt er tweewekelijks een mobiele dorpsmarkt georganiseerd in Alt-Hoeselt en O.L.V. Parochie. De initiatiefnemers zijn de provincie Limburg en Puuur (Ons). De nadruk ligt ook op de verkoop van streekproducten.

Naast de marktkraam organiseert Puuur een koffiehoek waar ontmoeting centraal staat. Ze nemen de tijd om te luisteren naar de verhalen van de mensen en proberen hen op weg te helpen door hen door te verwijzen naar de juiste dienstverlening.

Bekijk alle artikels uit Hoeselt