Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

vrijdag 14 december 2018

Heusden-Zolder: Zuhal Demir: 'RIMO Limburg terechte winnaar. En ikzelf? Trotse Limburgse' (16 juni 2017)

RIMO Limburg ontving vandaag de Federale Prijs Armoedebestrijding 2017. RIMO Limburg biedt aan kwetsbare buurtbewoners van de wijk Meulenberg in Houthalen-Helchteren onder andere een opleiding tot lasser aan. Samen met de lokale afdeling van het volwassenenonderwijs Qrios en de firma Timmers CS kregen zij zo de kans kregen om in zichzelf te investeren. Het project deed de buurt dromen van een artistiek project op een rondpunt aan een van de belangrijkste invalswegen van de wijk. Door zelf in te staan voor de inrichting van de wijk met een kunstzinnige blikvanger, vonden de buurtbewoners meer binding met hun omgeving en groeide het verantwoordelijkheidsgevoel om de wijk in ere te houden.

Eerste reactie van Zuhal Demir, Staatssecretaris voor Armoedebestrijding: "RIMO Limburg terechte winnaar. En ikzelf? Trotse Limburgse."

De negende editie van deze prijs benadrukt het belang en de inzet van zowel individuen, verenigingen, bedrijven als openbare besturen die dagelijks bijdragen aan de strijd tegen armoede. Julien Van Geertsom, Voorzitter POD MI en Zuhal Demir, Staatssecretaris voor Armoedebestrijding, wensen de drie laureaten te bedanken voor hun creatieve en vernieuwende aanpak met een prijs van 12.500 euro. Zes andere genomineerden gaan elk met 1.250 euro naar huis.

De winnaars van de editie 2017 zijn:

Voor Vlaanderen: RIMO Limburg uit Heusden-Zolder.
Voor Wallonië: Le Centre Théâtral Luxembourgeois, Théâtre des Travaux et des Jours, asbl uit Durbuy.
Voor Brussel: Le petit vélo jaune asbl uit Watermaal-Bosvoorde.

De 6 andere genomineerde projecten zijn:

Voor Wallonië: CPAS de Chimay en Form'Anim asbl in Herstal
Voor Vlaanderen: OCMW Genk en het Samenwerkingsverband Slaatje Praatje van OCMW Berlare, Laarne, Wichelen, Waasmunster en Buggenhout.
Voor Brussel: Hobo vzw en Lhiving vzw


Bekijk alle artikels uit Heusden-Zolder