www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 maart 2019

Heusden-Zolder: Ziekenhuizen openen hun deuren voor rokers (23 mei 2017)

Ter gelegenheid van de Werelddag zonder tabak op 31 mei, openen 70 ziekenhuizen, inclusief Sint-Franciskusziekenhuis (Heusden-Zolder), Ziekenhuis Oost Limburg Campus Sint-Jan (Genk), AZ Vesalius (Tongeren), hun deuren voor de 23% rokers in België. Het is het achtste opeenvolgende jaar dat rokers verschillende sensibiliserende testen en advies van professionals uit de gezondheidszorg via dit initiatief aangeboden krijgen. Deze gezamenlijke inspanning heeft slechts één doel: een complete rookstop promoten en rokers die ervoor gaan, helpen tijdens dit proces.

Na deze testen te hebben afgelegd, ontvangt iedere roker een gepersonaliseerd paspoort en wordt hij of zij aangemoedigd om een professionele zorgverlener te raadplegen om de resultaten te overlopen. Tevens worden mogelijke hulp en ondersteuning bij het stoppen met roken besproken. Een studie heeft aangetoond dat pharmacotherapie gecombineerd met de juiste ondersteuning van een zorgverlener bijna 3 keer effectiever is dan stoppen zonder hulp. 97% van de rokers die op zichzelf proberen te stoppen met roken hervallen na minder dan een jaar.

De lijst van deelnemende ziekenhuizen staat op http://www.dagzondertabak.be. Dit initiatief wordt georganiseerd met de steun van het farmaceutische bedrijf Pfizer.

Bekijk alle artikels uit Heusden-Zolder