Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Heusden-Zolder: Taste Catering bouwt directeurswoning om tot huiskamerrestaurant (8 mei 2017)

Tom De Weyer en Sophie Naze van de horecagroep Taste Catering kochten onlangs de directeurswoning van oud-directeur-gerant Lycops, op de mijnsite in Heusden-Zolder. De villa ligt vlak tegenover Watt17, de oude elektriciteitscentrale die Taste Catering sinds 2014 als eventlocatie uitbaat. Het bedrijf investeert ruim 1 miljoen euro om er een uniek huiskamerconcept tot stand te brengen. De renovatiewerken zijn al gestart en de opening is gepland in het najaar van 2017.

"De woning werd gebouwd in 1924 en bestaat uit 4 verdiepingen van in totaal 600 vierkante meter oppervlakte met daarbij een grote tuin van 80 are", zegt Tom De Weyer. "Op bovenste verdiepingen richten we kantoren in, zowel voor eigen gebruik als om te verhuren aan een externe partner. We zoeken hiervoor nog geïnteresseerde bedrijven voor zo'n 300 m² kantoor- of atelierruimte. Het gelijkvloers en de kelder geven invulling aan ons nieuwe event- en cateringconcept ZwartGoud, een besloten huiskamerrestaurant voor particulieren en bedrijven."

Met dit nieuwe huiskamerconcept gaat Taste Catering in op de vraag van klanten naar kleinere high-end eventlocaties. "We beschikken nu over een park waarin mensen tot rust kunnen komen tijdens vergaderingen maar tegelijk ook hun ceremonie in het groen bij trouwfeesten kunnen houden. Ook het gebouw met zijn eigenzinnige art deco uitstraling past in onze visie. De ligging op wandelafstand van de feest- en vergaderzalen Watt17 en De Centrale en van het cultuurcentrum ZDLR Luchtfabriek is ideaal en vormt een mooi verlengde van onze activiteiten op het mijnterrein."

In de toekomst komt er mogelijk nog een bijkomende investering van 2,5 miljoen euro voor de uitbreiding met een hotel van 1600 vierkante meter. "Dit om de groeiende vraag naar overnachtingen op te vangen. Deze plannen kaderen in de ambities van Toerisme Limburg om de mijnterreinen van Heusden-Zolder uit te spelen als dé MICE (meetings, incentives, conferencing, exhibitions) locatie van de Euregio."Bekijk alle artikels uit Heusden-Zolder