donderdag 20 september 2018

Heusden-Zolder: Open VLD stapt uit de meerderheid (19 april 2017)

Het partijbestuur van Open VLD Heusden-Zolder stapt uit de coalitie. "Directe aanleiding is de onbegrijpelijke chaos en de gebrekkige communicatie rond het afvaldossier voor de zomermaanden. Op de gemeenteraad van 30 maart is namelijk beslist dat er van juni tot en met september een wekelijkse ophaling van het huisvuil zal gebeuren. Groot is dan ook onze verbazing dat we op diverse websites als coalitiepartner mogen lezen dat het schepencollege die beslissing negeert en de inwoners nu plots hun vuilzakken zelf naar het recyclagepark moeten brengen", reageert Open VLD in een persbericht.

"Open VLD vindt het ophalen van huisvuil een belangrijke kerntaak van de gemeente. Meer en meer mensen wonen op een appartement en worden geconfronteerd met rottend huisvuil op hun terras. Bovendien zijn de centra steeds dichter bevolkt en heeft niet iedereen een grote tuin. De betonstop zal dat probleem nog verergeren. Bovendien betaalt de vervuiler dit alles want hij/zij zal ook meer huisvuilzakken moeten aankopen. Zelf met de auto de huisvuilzak naar het recyclagepark brengen zoals vooral CD&V en GOED het willen? We vinden dit geen milieuvriendelijke oplossing. Wie heeft hier tijd voor? Wat met bejaarden? Wat met rottende en lekkende huisvuilzakken? Niemand wil die viezigheid in zijn auto! Dit stinkt even zeer als het politiek beleid van bepaalde partijen."

"We zijn niet uit op een nieuwe politieke crisis. Van onbestuurbaarheid kan trouwens nu ook geen sprake zijn, vermits anderen zich ondertussen ook hebben aangesloten bij de club van GOED. Tijdens de politieke impasses van 2013 tot eind 2015 waren wij de beslissende zetel en hebben we ons zeer loyaal gedragen."

"We weten dat GOED, CD&V en sp.a vorig jaar een voorakkoord hebben gesloten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Voor elke beslissing vraagt het schepencollege tegenwoordig toestemming aan CD&V waardoor het met heel wat beslissingen de verkeerde kant uitgaat. Het was ook oppositiepartij CD&V die vooral tegen een extra huisvuilophaling was. De liefde is zo groot dat burgemeester Mario Borremans en zijn partij GOED ineens een bocht van 180 graden maakt. Zoals eerder aangegeven ondertussen al de zoveelste bocht, die GOED maakt richting CD&V. Wij vinden dit niet zo goed, en zijn dan ook zeer benieuwd naar de houding van sp.a die in dit dossier van extra ophalingen meermaals probeerde om de pluim op haar hoed te steken. Maar waarschijnlijk voelen zij zich comfortabel in het midden van het Heusden-Zolderse bed."

Bekijk alle artikels uit Heusden-Zolder