www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Heusden-Zolder: Parking langs E314 gaat dicht tot eind 2016 (6 april 2016)

Vanaf 7 april 2016 zal de parking langs de E314 in Zolder en Zonhoven in beide richtingen afgesloten zijn. Total bouwt hier de komende maanden een servicestation. Tot het einde van dit jaar is het niet mogelijk om deze parking te gebruiken. Agentschap Wegen en Verkeer raadt vrachtwagenchauffeurs en automobilisten aan om uit te wijken naar alternatieve parkings. Via meertalige folders, informatieborden op de parking en posters in tankstations in de buurt worden bestuurders geïnformeerd over de werken en de tijdelijke sluiting. De sluiting van de twee parkings langs de E314 kan de druk op andere parkings verhogen.

Total bouwt op de site een nieuw tankstation met moderne voorzieningen. De voorbereidende werken zijn gestart op vrijdag 1 april. Vanaf donderdag 7 april gaat de parking gedurende 9 maanden volledig dicht voor alle bestuurders. Zij zullen voor hun rustpauzes vanaf 7 april 2016 moeten uitwijken naar alternatieve parkings in de buurt.

Vooral vrachtwagenchauffeurs maken gebruik van de parkings langs de E314 voor hun verplichte rustpauzes. Gedurende de werken moeten zij uitwijken naar alternatieve parkings.

Gezien er door de sluiting tijdens de werken geen parkings meer beschikbaar zijn op de rustplaatsen van Heusden-Zolder en Zonhoven langs de E314, is het mogelijk dat de alternatieve parkings sneller volzet zijn dan gewoonlijk.

Total bouwt op de site van de huidige parkings een gloednieuw servicestation. In de toekomst beschikken chauffeurs op deze plaats langs de E314 in beide richtingen over groen ingerichte parkeerplaatsen, een tankstation en moderne voorzieningen. Het servicestation zal evenveel parkeerplaatsen tellen als de huidige parkings die sluiten. Als alles volgens planning verloopt, gaat de nieuwe parking in januari 2017 open.

Bekijk alle artikels uit Heusden-Zolder