zondag 23 september 2018

Herk-de-Stad: Nieuwe slogan op politiewagens Limburg Regio Hoofdstad (22 december 2016)

Tijdens deze eindejaarsperiode wordt er met familie, vrienden en collega's geklonken op het nieuwe jaar. "Daar is uiteraard niets mis mee, tenzij je met een glaasje te veel op achter het stuur kruipt. Op de combi's van de politie Limburg Regio Hoofdstad staat de komende twee maanden de slogan Hou je alcoholgebruik in de gaten, want drinken in het verkeer doe je zelfs niet met mate. Op deze manier willen we bestuurders er nog eens aan herinneren dat het erg gevaarlijk is om nog te rijden wanneer je alcohol gedronken hebt," zegt korpschef Philip Pirard. "Kies in dat geval voor een Bob, het openbaar vervoer of een taxi."

Op oudejaarsnacht legt De Lijn ook speciale feestbussen in die je veilig naar huis brengen. Door een financiƫle tussenkomst van hun gemeente kunnen inwoners van Hasselt, Diepenbeek, Lummen, Halen en Herk-de-Stad bij hun gemeentebestuur een gratis feestbiljet afhalen. Hiermee kunnen zij op oudejaar gratis reizen met De Lijn. Op dit moment draait ook de jaarlijkse Bob-campagne weer op volle toeren.

"De kans dat je in de loop van de komende weken als bestuurder een ademtest moet afleggen is erg groot. Je neemt dus maar beter geen risico," besluit Pirard

Bekijk alle artikels uit Herk-de-Stad