zondag 22 juli 2018

Herk-de-Stad: Romeinen veroveren Herk-de-Stad (2 november 2016)

Herk-de-Stad viert de 1700ste geboorteverjaardag van patroonheilige Sint-Martinus (316-397). Speciaal voor deze verjaardag pakt het gemeentebestuur van Herk-de-Stad uit met een bijzondere editie van het Sint-Maartenfeest. Op vrijdag 11 november veroveren de Romeinen het centrum van Herk-de-Stad.

Hoogtepunt wordt de historische stoet die met alle Romeinse figuranten en Sint-Martinus voorop door de straten van het centrum trekt. Na het spetterend vuurwerk gaat het feest op het marktplein gewoon door met sfeervolle live muziek, lekkere pannenkoeken, hartige 11.11.11-borrels en andere smakelijke hapjes en drankjes. En vooral met feestelijke gezelligheid, ter ere van Sint-Martinus.

Nog in het kader van het Sint-Maartenfeest worden er twee tentoonstellingen georganiseerd. Van zondag 6 tot zondag 27 november loopt in De Markthallen 316 – 397 – 2016 Martinus. Tony Vaessen en Herkenaar André Smeets, twee van ’s lands grootste Sint-Martinusverzamelaars, stellen hun uitzonderlijke collectie over Martinus voor. Het wordt een tentoonstelling met onder meer schilderijen, beelden, munten, medailles en boeken van Sint-Maarten. Op vrijdag 11 november wordt in de Sint-Martinuskerk de kerkschat tentoongesteld. Sommige voorwerpen uit de kerk zijn meer dan 500 jaar oud.

Toegang gratis, zowel voor het Sint-Maartenfeest als de tentoonstellingen.


INFO
www.herk-de-stad.be/sint-maarten

Bekijk alle artikels uit Herk-de-Stad