info@limburgnieuws.be

zaterdag 6 juni 2020

Heers: 20 vragen! Eric Dupain: Limburg is mooi in al zijn eenvoud (27 december 2016)

In 2017 gaat de ex-rijkswachter en journalist opnieuw joggen. "Het mooiste plekje in Limburg is de omgeving van het kasteel in Heks", zegt communicatiespecialist Eric Dupain. Limburgnieuws.be laat Limburgers aan het woord over werk, vakantie, het leven, vrije tijd, ambitie.... Deze week kom je meer te weten over Eric Dupain. 20 vragen!

Eric DUPAIN
48 jaar
Heers (Horpmaal)
Communicatie- en commercieel manager


"Sinds iets meer dan een jaar werk ik als communicatie- en commercieel manager van de Vlaamse Handbalfederatie", opent Eric Dupain de nieuwe reeks van 20 vragen! "Sinds 1 juli 2016 doe ik dit werk ook voor de Koninklijke Belgische Handbalfederatie. Echt veel tijd voor hobby's heb ik niet. Ik hou van lekker eten en een glaasje wijn. Voor ik met deze job begon ging ik drie keer per week joggen. In 2017 probeer ik die draad opnieuw op te pikken."Wat maakt Limburg zo uniek?

"Limburg is mooi in al zijn eenvoud. De rust, de natuur, de gastvrijheid."Het mooiste plekje in Limburg en waarom?

"Ik ben afkomstig van Heks, een dorpje op 3 km van Horpmaal. Het kasteel en zijn omgeving vind ik het mooiste plekje van Limburg. Mijn ouder en grootouders hebben er altijd gewerkt. Als kleine jongen heb ik er mooie momenten beleefd."Ik ben fan van deze Limburger(s):

"Pieter Timmers omdat hij als kleine Belg altijd is blijven geloven in het hoogst haalbare. Zijn prestatie tijdens de voorbije Olympische Spelen is daar het bewijs van. Kim Clijsters omdat ik altijd een boon gehad heb voor haar. Toen ik journalist was maakte ze, wanneer ze kon, tijd vrij voor mij. Ondanks alles wat ze bereikte heeft, is ze de eenvoud zelf gebleven. En ik ben ook fan van de familie Philippaerts waar ik al 4 jaar voor werk. Olivier en Nicola zijn pure wereldtop. Wat Pieter, Kim, de familie Philippaerts typeert is hard werken en een enorm doorzettingsvermogen."Morgen deel 2 met Eric Dupain. Je kom dan meer te weten over zijn voormalige job bij de rijkswacht en de VRT.Bekijk alle artikels uit Heers