www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Heers: Opnieuw oplapwerk voor Kasteel van Heers (29 januari 2015)

De voorlopige instandhoudingswerken die tussen 2008 en 2010 werden uitgevoerd aan het Kasteel van Heers, moeten opnieuw worden aangepakt. Dat heeft Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch (N-VA) vernomen van Minister van Onroerend Erfgoed Bourgeois. De Minister beroept zich op een destijds bedongen garantie op het werk en verzoekt de aannemer om het nodige te doen.

"De mogelijke renovatie van het Kasteel van Heers sleept al jaren aan. Om verder verval te vermijden werden tussen 2008 en 2010 maatregelen genomen. Vandaag blijkt dat deze maatregelen, ter waarde van 1,5 miljoen euro, zelf aan herstelling toe zijn", zegt Engelbosch. Volgens Engelbosch is de instandhouding de eerste vereiste maar moet er ook snel werk gemaakt worden van een totaalplan voor de ganse site.

“Ik hoop dat de ruimtelijke herontwikkelingsstudie in de eerste helft van dit jaar wordt afgerond zodat we een concreet financieel plan kunnen uitwerken, met eventuele inbreng van privékapitaal. In afwachting daarvan moet verder verval vermeden worden.”

Bekijk alle artikels uit Heers