Nieuws uit Limburg

vrijdag 19 oktober 2018

Heers: Limburger Jeroen Peetermans aan de wieg van Fuzz Magazine (28 oktober 2013)

Fuzz Magazine is een online magazine over elektronische muziek. Limburger Jeroen Peetermans staat sinds 2010 mee aan de wieg van het magazine. Het digitale project werd nu ook voor het derde jaar op rij genomineerd voor een Red Bull Elektropedia Award, in de categorie Best Media. In 2010 werd Fuzz Magazine boven de doopvond gehouden. Enkele enthousiaste studenten besloten hun passie voor elektronische muziek om te zetten in een nieuwswebsite. “We kenden elkaar niet. We luisterden wel allemaal graag elektronische muziek en vonden het een normale stap om daar iets mee te gaan doen”, vertelt medeoprichter Jeroen Peetermans. Hun doel voor het magazine was vanaf het begin erg duidelijk. “We wilden meteen een uitstalraam vormen voor alles en iedereen binnen België die iets doet met of rond elektronische muziek.”

“Momenteel zijn we met een negental vrijwilligers die voor Fuzz Magazine schrijven. Bovendien bevinden de redacteurs zich over heel België.”

Dit jaar alleen al kon de website van Fuzz Magazine rekenen op meer dan 80.000 bezoeken. Daarnaast werd het project met een duidelijke Limburgse link genomineerd voor een Red Bull Elektropedia Award. Die organisatie gaat elk jaar weer op zoek naar het beste van het Belgische nachtleven, gaande van clubs en festivals tot artiesten en media. Vorig jaar eindigde Fuzz Magazine derde in de categorie Best Media, net na 22Tracks en het radioprogramma Switch (Studio Brussel).

Stemmen voor de Red Bull Elektropedia Awards kan nog tot zondag 3 november via awards.redbullelektropedia.be

Bekijk alle artikels uit Heers