info@limburgnieuws.be

vrijdag 10 juli 2020

Hechtel-Eksel: Nieuwe parking en fietsverbinding aan sport- en recreatiezone Hechtel (17 juni 2020)

Op 1 juli worden de nieuwe parking en voetgangers- en fietsverbinding in gebruik genomen. "De sport- en recreatiezone kreeg niet alleen een nieuwe parking en fietsverbinding, ook een nieuwe naam: Sport- en recreatiezone Hechtel", zegt burgemeester Jan Dalemans.

Conform het masterplan Achter de Berg creƫerde het gemeentebestuur een gemeenschappelijke parking bij de aanwezige sport- en recreatieactiviteiten, centraal voor alle functies op de site.

"De atletiekterreinen, Finse piste, chirogebouwen, het jeugd- en vakantiecentrum, de speeltuin en petanque zijn vanuit de parking makkelijk bereikbaar. Ook de inkom van de voetballokalen werd verlegd en komt nu rechtstreeks op de parking uit", verduidelijkt schepen van mobiliteit Theo Martens.

Er zijn 153 parkeerplaatsen, waarvan een aantal aangepast en voorbehouden voor personen met een beperking. In de toekomst zal je er ook elektrische voertuigen kunnen opladen.

De Hoefstraat zal vanaf het fietspad naar Koersel Kapel een eenrichtingsstraat worden richting de nieuwe parking. Verderop zal de Hoefstraat alleen nog toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers. Deze fiets- en voetgangerszone verbindt het sport- en recreatiecomplex met de Don Boscostraat. De verbinding zal op korte termijn ook voorzien worden van nieuwe ledverlichting.

Daarnaast werd ook de Lupinestraat heraangelegd. Deze zal vanaf 1 juli als ontsluitingsweg voor de sport- en recreatiezone fungeren en zal doodlopen aan de achterzijde van de parking.


Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel