info@limburgnieuws.be -

dinsdag 11 augustus 2020

Hechtel-Eksel: 16 nieuwe Bosland Gastheren (13 februari 2019)

In Bosland werden 16 ondernemers uit de Boslandgemeenten erkend als Bosland Gastheer. Ze doorliepen de voorbije maanden een opleidingstraject over Bosland. Elk van hun slaagde voor de toegangsproef waardoor ze geschikt werden bevonden om bezoekers in Bosland kwalitatief te informeren over het toeristische aanbod, de verschillende POI's, de fauna en flora… Hiernaast bieden ze ook de belangrijkste toeristische kaarten aan.

De nieuwe gastheren uit Lommel zijn Park De Soeverein, Restaurant De Elze, Huis over Grenzen - Duitse Militaire Begraafplaats en Tea Room & Shop Yvestown. In Hechtel-Eksel vervoegen koffiebar De Kletskop, fietscafé De Groenen Hoek, Restaurant - Taverne 't Exelshof en sociaal ondernemerschap De Winning het lijstje. Voor Pelt zijn dit camping - fietscafé De Ballasthoeve, B&B Het Koningshofje en ijssalon De Kleine Hof. En tenslotte verwelkomen we vanuit stad Peer Center Parcs Erperheide, B&B Factorij10, Lim Discovery en Poire & Provence als Gastheren.

Men ziet steeds vaker dat - naast de toeristische infokantoren en Boslandkanalen - bezoekers informatie over Bosland opvragen bij (toeristische) ondernemers zoals B&B's, ijssalons of koffiebars. Om die reden verbindt, versterkt en vermarkt Bosland haar Gastheren.

Eerder werd in 2017 een eerste lichting van Gastheren succesvol opgeleid. Dit maakt dat er vandaag 27 enthousiaste ondernemers in Bosland zijn die gasten kwalitatief over Bosland informeren.Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel