info@limburgnieuws.be -

dinsdag 11 augustus 2020

Hechtel-Eksel: 30-jarige inbreker uit Hechtel-Eksel hangt vast in omheining en roept om hulp (17 december 2018)

Zondagochtend is in Kaulillerdorp een 30-jarige man uit Hechtel-Eksel gearresteerd nadat hij op diefstal betrapt werd. Hij kwam vast te zitten in de omheining van een supermarkt (Spar Kaulille).

De noodcentrale ontving zondagochtend omstreeks 6.30 uur een oproep van enkele jongeren. Ze hadden in Kaulillerdorp in Bocholt een man om hulp horen roepen. De man was over een hoge metalen omheining van een supermarkt gekropen, maar was ten val gekomen en met zijn broek achter een metalen anti-inbraakpin blijven haken. Hij raakte lichtgewond.

Politie CARMA kwam ter plaatse en arresteerde de dertiger, die vermoedelijk had geprobeerd om enkele goederen mee te nemen aan de buitenzijde van de winkel. Er waren recente schoensporen zichtbaar in de verse sneeuw. Uit camerabeelden bleek dat de man meerdere keren over de poort klom om drank te stelen. De gestolen dranken zijn aangetroffen op een adres in Bocholt en werden terugbezorgd aan de winkel.

De zaakvoerder van Spar Kaulille heeft de camerabeelden op Facebook gezet. https://www.facebook.com/sparcraeghs/

De dertiger stond ook nog geseind voor een verhoor in het kader van een ander dossier. De man verbleef een tijdje in de cel en is maandag voorgeleid bij een parketmagistraat in het Genkse commissariaat. De zaak wordt afgehandeld via Bemiddeling en Maatregelen.

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel