www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 19 maart 2019

Hechtel-Eksel: Whatsapp als netwerk voor buurtpreventie (20 maart 2018)

Het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel en politiezone Kempenland lanceren samen de Whatsapp buurtpreventienetwerken. Onder leiding van 15 coördinatoren worden de inwoners van Hechtel-Eksel actief betrokken bij het verhogen van het veiligheidsgevoel in hun eigen buurt. Hiervoor werd Whatsapp gekozen als communicatiemiddel.

"Dankzij de vrijwillige coördinatoren zijn wij erin geslaagd om Hechtel-Eksel te voorzien van tien buurtpreventienetwerken, die in maart zullen opstarten", zegt Johan Andelhofs, politiezone Kempenland. "Het is uniek in de ruime regio dat vanaf dag één een volledige gemeente is gedekt met WhatsApp buurtpreventienetwerken en deze voorzien zijn van een vrijwillige coördinator(en)."

Inwoners van Hechtel-Eksel kunnen zich via de website http://www.hechtel-eksel.be/whatsappbuurtpreventie inschrijven in een WhatsApp buurtpreventienetwerk. De vrijwillige coördinatoren zorgen ervoor dat de inwoners worden toegevoegd in de groep en dat alles verloopt volgens de regels.

Burgemeester Jan Dalemans: "Het doel van deze WhatsApp buurtpreventie netwerken is de bevolking te betrekken bij hun veiligheid en zo sneller de kunnen inspelen op verdachte situaties. Een groep zal pas actief worden bij verdachte situaties (bijvoorbeeld: Een man loopt rond in de straat en heeft extra aandacht voor de woningen of een voertuig stopt aan elke woning en de inzittende kijken in de woning)."

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel